Skigebied

Het skigebied van Fieberbrunn (825 / 2020) is een gevarieerd gebied en met de gondellift bevindt u zich binnen enkele minuten op het topje van Fieberbrunn om van een adembenemend uitzicht te genieten, of om daarna direct naar de verbinding met Saalbach Hinterglemm te gaan. Het skicircus heeft in totaal 270 km aan pistes waarvan er 70 in Fieberbrunn zelf (50 % technisch besneeuwd) bestaan en ruim 80 regio langlauf loipen. Fieberbrunn beschikt verder over een Speedrun, Funpark, Rennstrecke, verlichte Halfpipe, Timoks Coaster en een PowAirea, kijkt u voor meer info:    www.bergbahnen-fieberbrunn.at

De pisten in Fieberbrunn komen allemaal uit op één punt en is daardoor een ideaal skigebied voor gezinnen en met de nieuwe doorslag in 2015/2016 naar Saalbach Hinterglemm zeker ook voor de echte km skiër.  De blauwe pistes zijn perfect voor de nog niet zo geoefende wintersporter, terwijl er tegelijkertijd ook genoeg uitdaging te vinden is voor de gevorderde skiër in het 270 km TirolS gebied. Er zijn twee skischolen waar u terecht kunt voor ski of snowboard les en waar ook Nederlandstalige leraren aanwezig zijn. Zie ook skischool en verhuur.

Tevens heeft Fieberbunn een uitdagend en flink uitgestrekt Off-piste gebied.  Niet voor niets worden hier jaarlijks de kwalificaties gehouden voor de Freeride World Tour, een spectaculair evenement om mee te maken, kijk voor actuele data op  www.freerideworldtour.com Ook voor de wat minder gevorderde Freerider kun je in Fieberbrunn goed terecht om sporen te trekken in de verse poedersneeuw, een uitdaging zul je hier zeker vinden. Er zijn diverse instap uren beschikbaar om met een gids en anderen het gebied te ontdekken. (mits goede basis techniek), of huur een privé Gids en laat je verrassen!

 

images (9)

fieberbrunn1

 

 

 

 

 

 

Naast de skipistes biedt Fieberbrunn ook leuke Après-skibars, restaurants en berghutjes op de pisten. Ook in het dorp zijn diverse restaurants en uitgaansgelegenheden.  Verder heeft Fieberbrunn een ijsbaan, zwembad en uitdagende rodelbaan. Elke dinsdagavond is er een spectaculaire  ski-show.

Reacties gesloten.